Wetenschappen

Een richting voor jou?

VakkenLesuren 4de jaar
Nederlands4
Frans3
Engels3
Geschiedenis2
Levensbeschouwelijke vakken2
Aardrijkskunde (STEM)1
Informatica1
Biologie2
Chemie2
Fysica2
Wetenschappelijk Werk Biologie1
Wetenschappelijk Werk Chemie1
Wetenschappelijk Werk Fysica1
Sport2
Wiskunde5
Totaal aantal lesuren per week32

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Deze opleiding is vooral gericht op leerlingen met interesse voor wetenschap. Fysica, chemie, wiskunde en biologie zijn de basisvakken. We hechten veel belang aan de totale “wetenschappelijke vorming” van leerlingen. Je leert abstract en systematisch denken en blinkt uit in wiskundig inzicht en logica. In de derde graad kan je vanuit deze richting je wetenschappelijke studies verder uitbouwen.

Leerlingenprofiel

De richting wetenschappen richt zich tot leerlingen met een duidelijke voorkeur voor wetenschappen die tevens over een grondige kennis wiskunde beschikken. Leerlingen moeten zelfstandig een probleem kunnen oplossen, gegevens opzoeken en in teamverband werken. Dit laatste aspect komt vooral aan bod tijdens de lessen wetenschappelijk werk, waar zij in kleine groepjes experimenten uitvoeren. Dit is een doorstroomrichting. Dit wil zeggen dat de vorming gericht is op een vervolgstudie in het hoger onderwijs en niet op de arbeidsmarkt of een tewerkstelling op 18 jaar.

STEM-label

We willen leerlingen van onze wetenschappelijke richtingen vormen tot wetenschappelijke ondernemers van morgen. Ondernemers die geconfronteerd worden met de voordelen en uitdagingen van de globalisering. Daarom zijn we trots op het Europees erkende STEM-label ‘PROFICIENT’ dat we hebben behaald. Het garandeert onze leerlingen wetenschappen dat ze STEM-onderwijs op maat krijgen op een moderne, actieve, inspirerende en baanbrekende wijze in nauwe samenwerking met de Antwerpse
bedrijfswereld.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?