Toerisme

Een richting voor jou?

ClustersVakkenLesuren 3de jaar
TAALLeren en communiceren8
Nederlands4
Frans2
Engels2
MENSSamenleven en de wereld begrijpen5
Geschiedenis1
Economische en financiële competenties1
Levensbeschouwelijke vakken2
Actief Wereldburgerschap1
STEMOntdekken en maken6
Wiskunde3
Aardrijkskunde1
Natuurwetenschappen en STEM2
SPORTGezond leven2
Lichamelijke opvoeding2
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken1
Leeratelier1
RICHTINGSPECIFIEKE VAKKEN13
Frans1
Engels1
Duits2
Toeristische aardrijkskunde1
BK Host8
Totaal aantal lesuren per week35

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

De studierichting toerisme biedt je een brede opleiding: van gids tot reisplanner. Zo maak je indruk op een groep met wat je weet van de Mona Lisa in het Louvre, maar leer je net zo goed de perfecte reis organiseren en een reisdossier administratief afhandelen. Zie jij je boekentas graag veranderen in een reiskoffer? Goed nieuws: je boardingkaart voor de studierichting toerisme ligt klaar.

In de studierichting toerisme ga je zelf op ontdekking, maar je leert ook andere ‘ontdekkingsreizigers’ de weg wijzen. Nachtje in een boomhut, dineetje in een iglo? Zwemmen tussen de haaien of chillen in een zevensterrenhotel? Jij krijgt het voor mekaar. Dé gids bij een bezoek aan de Burj Khalifa in Dubai. Dat ben jij. Een VIP-arrangement op Tomorrowland? Dat boek je bij jou. Je enthousiasme kent geen grenzen, je maakt de grootste huismus warm om te vertrekken naar een exotische vakantiebestemming.

Leren doe je niet alleen op school, maar net zo goed in een museum, een stad of een hotel. Nog een kers op de taart? Tijdens je opleiding ga je vaak op reis. Zelfs een stage binnen Europa behoort tot de mogelijkheden!

Last call! Tijd om in te checken …

 

Leerlingenprofiel

Wie wil er nou niet ter plaatse nagaan of een smos is uitgevonden op de Sandwicheilanden? Paaseieren, die zoek je toch gewoon op Paaseiland? Zouden er ook Burger Kings zijn op de McDonaldeilanden? Je begrijpt het: jij bent geboren met een reismicrobe.

Je hebt talent voor taal en je wil vlot leren spreken, schrijven, luisteren en lezen in het Frans, het Engels, het Duits en het Spaans. Teamwork en organisatie: daar hou jij van.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven