Toerisme

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLESUREN PER WEEK 5DE JAARLESUREN PER WEEK 6DE JAAR (2024-2025)
TAALLeren en communiceren1313
Nederlands33
Frans33
Engels33
Spaans22
Duits22
MENSSamenleven en de wereld begrijpen64
Geschiedenis21
Levensbeschouwing22
Economische en financiële competenties10
Toeristische cultuur11
STEMOntdekken en maken34
Wiskunde22
Aardrijkskunde01
Natuurwetenschappen11
SportGezond leven22
Sport22
TOERISME1111
Toeristische geografie22
Toeristische organisatie22
Toerisme: WPL
WPL toerisme44
WPL toeristische geografie11
WPL Frans11
WPL Engels11
Stage*01
Totaal aantal lesuren per week3535

*8 weken stage

Over deze opleiding

De studierichting toerisme biedt je een brede opleiding: van gids tot reisplanner. Zo maak je indruk op een groep met wat je weet van de Mona Lisa in het Louvre, maar leer je net zo goed de perfecte reis organiseren en een reisdossier administratief afhandelen. Zie jij je boekentas graag veranderen in een reiskoffer? Goed nieuws: je boardingkaart voor de studierichting toerisme ligt klaar.

In de studierichting toerisme ga je zelf op ontdekking, maar je leert ook andere ‘ontdekkingsreizigers’ de weg wijzen. Nachtje in een boomhut, dineetje in een iglo? Zwemmen tussen de haaien of chillen in een zevensterrenhotel? Jij krijgt het voor mekaar. Dé gids bij een bezoek aan de Burj Khalifa in Dubai. Dat ben jij. Een VIP-arrangement op Tomorrowland? Dat boek je bij jou. Je enthousiasme kent geen grenzen, je maakt de grootste huismus warm om te vertrekken naar een exotische vakantiebestemming.

Leren doe je niet alleen op school, maar net zo goed in een museum, een stad of een hotel. Tijdens je opleiding ga je vaak op reis. Een cruise naar het middellands Zeegebied met MSC Cruises behoort zelfs tot de mogelijkheden. Een buitenlandse stage in een hotel in Frankrijk  (Nice) is de kers op de taart in het zesde jaar.

Last call! Tijd om in te checken …

 

Leerlingenprofiel

Wie wil er nou niet ter plaatse nagaan of een smos is uitgevonden op de Sandwicheilanden? Paaseieren, die zoek je toch gewoon op Paaseiland? Zouden er ook Burger Kings zijn op de McDonaldeilanden? Je begrijpt het: jij bent geboren met een reismicrobe.

Je hebt talent voor taal en je wil vlot leren spreken, schrijven, luisteren en lezen in het Frans, het Engels, het Duits en het Spaans. Teamwork en organisatie: daar hou jij van.

Na deze studierichting ben je klaar voor de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een professionele bachelor. Mogelijke studies zijn: hotelmanagement, International Tourism and Leisure, International Business Management, Toerisme- en recreatiemanagement en Public relations.

 

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?