Toerisme

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Nederlands4
Frans3
Engels3
Wiskunde2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Natuurwetenschappen1
Levensbeschouwelijke vakken2
Lichamelijke opvoeding2
Spaans3
Toeristische cultuur2
Toegepaste informatica1
Toeristische organisatie2
Toeristische ruimte2
Werkplekleren7
Totaal aantal lesuren per week36

Lessentabellen onder voorbehoud.

Over deze opleiding

De studierichting toerisme biedt je een brede opleiding: van gids tot reisplanner. Zo maak je indruk op een groep met wat je weet van de Mona Lisa in het Louvre, maar leer je net zo goed de perfecte reis organiseren en een reisdossier administratief afhandelen. Zie jij je boekentas graag veranderen in een reiskoffer? Goed nieuws: je boardingkaart voor de studierichting toerisme ligt klaar.

In de studierichting toerisme ga je zelf op ontdekking, maar je leert ook andere ‘ontdekkingsreizigers’ de weg wijzen. Nachtje in een boomhut, dineetje in een iglo? Zwemmen tussen de haaien of chillen in een zevensterrenhotel? Jij krijgt het voor mekaar. Dé gids bij een bezoek aan de Burj Khalifa in Dubai. Dat ben jij. Een VIP-arrangement op Tomorrowland? Dat boek je bij jou. Je enthousiasme kent geen grenzen, je maakt de grootste huismus warm om te vertrekken naar een exotische vakantiebestemming.

Leren doe je niet alleen op school, maar net zo goed in een museum, een stad of een hotel. Tijdens je opleiding ga je vaak op reis. Een cruise naar het middellands Zeegebied met MSC Cruises behoort zelfs tot de mogelijkheden. Een buitenlandse stage in een hotel in Frankrijk  (Nice) is de kers op de taart in het zesde jaar.

Last call! Tijd om in te checken …

 

Leerlingenprofiel

Wie wil er nou niet ter plaatse nagaan of een smos is uitgevonden op de Sandwicheilanden? Paaseieren, die zoek je toch gewoon op Paaseiland? Zouden er ook Burger Kings zijn op de McDonaldeilanden? Je begrijpt het: jij bent geboren met een reismicrobe.

Je hebt talent voor taal en je wil vlot leren spreken, schrijven, luisteren en lezen in het Frans, het Engels, het Duits en het Spaans. Teamwork en organisatie: daar hou jij van.

Na deze studierichting ben je klaar voor de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een professionele bachelor. Mogelijke studies zijn: hotelmanagement, International Tourism and Leisure, International Business Management, Toerisme- en recreatiemanagement en Public relations.

 

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?