Bio-technische wetenschappen

Een richting voor jou?

ClustersVakkenLesuren
TAALLeren en communiceren11
Nederlands5
Frans3
Engels3
MENSSamenleven en de wereld begrijpen6
Geschiedenis2
Economische en financiële competenties1
Levensbeschouwelijke vakken2
Actief Wereldburgerschap1
STEMOntdekken en maken8
Wiskunde4
Aardrijkskunde1
Natuurwetenschappen3
SPORTGezond leven2
Lichamelijke opvoeding2
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken1
Leeratelier1
RICHTINGSPECIFIEKE VAKKEN5
Natuurwetenschappen3
STEM2
Totaal aantal lesuren per week33

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

De studierichting bio-technische-wetenschappen is voor leerlingen die sterk zijn in wetenschappen en die al doende willen leren. De nadruk ligt op de studie van de wetenschappen (biologie, fysica en vooral chemie) en op het onderzoek in het laboratorium. De wiskunde is van een hoog niveau!

 

Leerlingenprofiel

Je hebt een sterke interesse in wetenschappen en beschikt over theoretische inzichten in de biologie, de chemie en de fysica. Je bent goed in wiskunde en benieuwd naar wetenschappelijke toepassingen. Je werkt graag in een laboratorium waarin je via proeven de theorie test aan de werkelijkheid. Dit is een doorstroomrichting. Dit wil zeggen dat de vorming gericht is op een vervolgstudie in het hoger onderwijs en niet op de arbeidsmarkt of een tewerkstelling op 18 jaar.

STEM-label

We willen leerlingen van onze wetenschappelijke richtingen vormen tot wetenschappelijke ondernemers van morgen. Ondernemers die geconfronteerd worden met de voordelen en uitdagingen van de globalisering. Daarom zijn we trots op het Europees erkende STEM-label ‘PROFICIENT’ dat we hebben behaald. Het garandeert onze leerlingen wetenschappen dat ze STEM-onderwijs op maat krijgen op een moderne, actieve, inspirerende en baanbrekende wijze in nauwe samenwerking met de Antwerpse
bedrijfswereld.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?

Bekijk ook deze video