Onthaal, Organisatie, Sales & Logistiek

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

Clusters VakkenLesuren per week 5de jaarLesuren per week 6de jaar (2024-2025)
TAALLeren en communiceren98
Nederlands21
Frans32
Engels23
Duits22
MENSSamenleven en de wereld begrijpen77
Project Algemene Vakken55
Levensbeschouwing22
SPORTGezond leven22
Sport22
LOGISTIEKOnthaal, organisatie en sales1619
Economie11
Oefenfirma Sales54
Oefenfirma Onthaal43
Logistieke en maritieme cases22
Toegepaste informatica43
Stage**06
Totaal aantal lesuren per week3436

** 6 weken stage van 2 X 3 weken.

Over deze opleiding

OVER DEZE OPLEIDING

Een lastige klant met duizend-en-een vragen? Een manager met een overvolle agenda? Een leverancier die met een volle vrachtwagen maar met een onbegrijpelijke taal, voor jouw deur staat? Voor jou is dat allemaal geen probleem.

Jij zal er wel voor zorgen dat elk van hen geholpen wordt. De lastige klant stapt fluitend buiten! De manager kan er op vertrouwen dat zijn vergadermomenten toppie georganiseerd zijn. En de vrachtwagenchauffeur begrijpt niet hoe jij er in geslaagd bent hem zo snel te helpen!

Bovendien heb je er voor gezorgd dat de klant nog wat extra producten gekocht heeft. De manager heeft van jou ook de vergaderverslagen van de vorige week gekregen en de vrachtwagenchauffeur heeft de juiste transportdocumenten mee naar huis.

Ben jij iemand die dat allemaal in een handomdraai voor elkaar krijgt? Of wil leren hoe je dat kan doen? Kies dan voor de studierichting ‘Onthaal, Organisatie en Sales’.

Deze richting bouwt verder op én verdiept de kennis en vaardigheden van de studierichting ‘Organisatie & Logistiek’. Leerlingen leren competenties die belangrijk zijn bij customer service & sales en bij onthaal & administratie.

In deze richting focussen en verdiepen we ons op en in:

· communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Duits, Engels én Frans,

· functionele digitale vaardigheden (ICT),

· (administratieve) begeleiding van de customer journey en

· productkennis in functie van het klantgericht handelen

Al deze vaardigheden oefen je bovendien ook nog eens in gedurende een stage van 6 weken.

LEERLINGENPROFIEL

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die interesse hebben voor uitvoerend werk in sectoren van administratieve en commerciële dienstverlening. Talen correct schrijven en spreken zijn belangrijke vaardigheden. Bovendien heb je zin voor orde en kan je zowel zelfstandig als in team samenwerken.

Aangezien je in een stad studeert met een grote internationale activiteit, wordt er ook van je verwacht dat je je eveneens wil toeleggen op internationale handelsrelaties en logistieke activiteiten in de bedrijfswereld.

NA DEZE OPLEIDING

Na de derde graad heb je één of meerdere beroepskwalificaties behaald. Op basis van deze beroepskwalificatie(s) kan je direct op de arbeidsmarkt aan de slag. Je kan ook kiezen voor een beroepsgericht 7de jaar en daarna voor een se-n-se-opleiding. Een graduaat of professionele bachelor aan een hogeschool behoren eveneens tot de mogelijkheden.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?