Natuurwetenschappen

Een richting voor jou?

ClustersVakkenLesuren
TAALLeren en communiceren11
Nederlands5
Frans3
Engels3
MENSSamenleven en de wereld begrijpen6
Geschiedenis2
Economische en financiële competenties1
Levensbeschouwelijke vakken2
Actief Wereldburgerschap1
STEMOntdekken en maken8
Wiskunde4
Aardrijkskunde1
Natuurwetenschappen3
SPORTGezond leven2
Lichamelijke opvoeding2
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken1
Leeratelier1
SPECIFIEKE VAKKEN5
Wiskunde1
Natuurwetenschappen3
STEM1
Totaal aantal lesuren per week33

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Zomers lijken warmer te worden terwijl een sneeuwtapijt steeds zeldzamer wordt en stortbuien straten onder water zetten. Lig jij wakker van een stijgende zeespiegel, smeltende geltsjers en dagelijkse monsterfiles? Sta je op om live een helikopter over Mars te zien vliegen? En wat brengt de toekomst? Een nieuwe virusmutatie misschien of Elon Musk die retourtickets naar de ruimte aanbiedt?

 

Complexe problemen vragen om innovatieve, creatieve oplossingen. De studierichting natuurwetenschappen helpt je daarbij. Met kennis en vaardigheden uit de fysica, de chemie, de biologie én extra aandacht voor wiskunde leer je die vraagstukken analyseren en begrijpen. In onze studierichting natuurwetenschappen bouw je een stevige theoretische basis uit.

 

Leerlingenprofiel

De natuur verwondert je keer op keer en je bent op zoek naar duidelijke antwoorden. Een wetenschapper is nieuwsgierig en leergierig. Heb je het in je om systematisch en nauwkeurig te werken? Neem je de tijd voor een minutieuze analyse? Misschien ben jij dan wel een nieuwe Newton (je weet wel, die van die appel) en is deze studierichting echt iets voor jou!

 

Natuurwetenschappen is een doorstroomrichting. De studierichting is gericht op een vervolg in het hoger onderwijs, niet op de arbeidsmarkt.

STEM-label

We willen leerlingen van onze wetenschappelijke richtingen vormen tot wetenschappelijke ondernemers van morgen. Ondernemers die geconfronteerd worden met de voordelen en uitdagingen van de globalisering. Daarom zijn we trots op het Europees erkende STEM-label ‘PROFICIENT’ dat we hebben behaald. Het garandeert onze leerlingen wetenschappen dat ze STEM-onderwijs op maat krijgen op een moderne, actieve, inspirerende en baanbrekende wijze in nauwe samenwerking met de Antwerpse
bedrijfswereld.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven