Moderne Talen-Wetenschappen

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Nederlands5
Frans4
Engels3
Duits/Spaans2
Wiskunde5
Aardrijkskunde2
Geschiedenis2
Biologie2
Chemie2
Fysica 2
Levensbeschouwelijke vakken2
Lichamelijke opvoeding2
Totaal aantal lesuren per week33

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Heb je een talenknobbel, a knack for languages ou une bosse des langues? Ben je geïnteresseerd in anderstalige literatuur en vind je het boeiend om te na te denken over de taal op zich? Weet je daarnaast ook graag hoe dingen werken of trek je graag het labo in om zelf dingen te onderzoeken? Kan je de werkelijkheid niet zomaar aanvaarden, maar wil je het mechanisme achter de schermen begrijpen? Dan is Moderne talen – wetenschappen jouw ding!

Tijdens de lessen moderne talen krijg je de kans om de Franstalige, Engelstalige en Duitstalige/Spaanstalige cultuur te verkennen door middel van visuele taal zoals film, toneel, reclame, videoclips, beeldend werk, websites…  Dankzij het bijhouden van een taalportfolio kan je zicht krijgen op je sterktes en zwaktes en word je aangespoord om zelf je leerproces in handen te nemen.

Daarnaast krijg je een stevige basis aan biologiechemie en fysica. Tijd genoeg om de leerstof uit te diepen en om zelf in actie te schieten! Gaandeweg leer je kritisch nadenken en leer je de handelingen van een echte wetenschapper!

Leerlingenprofiel

De richting Moderne talen wetenschappen richt zich tot leerlingen met een duidelijke voorkeur voor talen en wetenschappen die tevens over een grondige kennis van wiskunde beschikken. Leerlingen moeten zelfstandig een probleem kunnen oplossen, gegevens opzoeken en in teamverband werken. Dit laatste aspect komt vooral aan bod tijdens de lessen wetenschappelijk werk, waar zij in kleine groepjes experimenten uitvoeren. Leerlingen moeten er zich van bewust zijn dat dit een doorstroomrichting is. Na deze studierichting kun je doorstromen naar de hogeschool of de universiteit. Voor de hand liggende keuzes zijn een managementopleiding, rechten, talen, taal- en letterkunde, logopedische en audiologische wetenschappen, journalistiek, communicatiewetenschappen, geologie…

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven