Organisatie en logistiek

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLesuren 3de jaarLesuren 4de jaar
TAALLeren en communiceren99
Nederlands (algemeen + functionele communicatie 3+1)44
Frans (algemeen + functionele communicatie 2+1)33
Engels (algemeen + functionele communicatie 2+1)22
MENSSamenleven en de wereld begrijpen44
Levensbeschouwelijke vakken22
Toegepaste informatica10
Actief Wereldburgerschap11
Kunst en cultuur01
PAVProject Algemene Vakken66
Project Algemene Vakken66
SPORTGezond leven22
Lichameijke opvoeding22
Richtingspecifieke vakkenOrganisatie en logistiek1111
Beroepskwalificaties:
Oefenfirma: Toegepaste informatica en dactylo33
Oefenfirma: Administratie32
Oefenfirma: Onthaal, verkoop en sales33
Oefenfirma: Logistiek23
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken22
Leeratelier11
Taalatelier11
Totaal aantal lesuren per week3434

Over deze opleiding

OVER DEZE OPLEIDING

Hoe komt het dat Panos er elke ochtend in slaagt om een ruim aanbod broodjes klaar te hebben liggen, waar we moeite hebben om uit te kiezen? Hoe slaagt Coca Cola er in om in elke grote en kleine winkel haar producten in de rekken te krijgen? Hoe slaagt Wijnegem Shopping Center erin dat jij als bezoeker je nooit door een berg kartonnen dozen moet worstelen? Gebeuren leveringen er onzichtbaar?

Wel, omdat er achter de schermen hard gewerkt wordt om dat alles goed georganiseerd te krijgen. Op elk moment van de dag zijn daar de juiste personeelsleden aanwezig. Leveringen gebeuren op momenten dat de klant het niet ziet. En als dat allemaal gebeurd is, worden de klanten met de glimlach onthaald.

Ben jij benieuwd hoe dat “organiseren achter de schermen” gebeurt? En hoe jij daar deel van kan uitmaken?

Of ben je iemand die liever ‘voor de schermen’ wil werken? Ook dat komt uitgebreid aan bod in deze opleiding. Ben je benieuwd hoe al die verkopers er in slagen dat wij nooit met lege handen (en eerder met handenvol zakjes) buiten wandelen? En hoe jij ook daar in zou kunnen slagen?

In beide gevallen is ‘Organisatie en Logistiek’ jouw studierichting!

LEERLINGENPROFIEL

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die interesse hebben voor uitvoerend werk in de sector van administratieve, logistieke en commerciële dienstverlening.

Ben jij communicatief én wil je graag administratieve taken uitvoeren, dan zit je goed in deze studierichting.

Je ontwikkelt jouw communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels zodat je sterk in je schoenen staat bij het eerste contact in de ‘customer journey’ en in sales.

De vierde ‘taal’ is digi-taal. Je oefent digitale vaardigheden die ervoor zorgen dat jij erin slaagt om je administratieve taken vlot uit te voeren.

Taalvaardigheid en digitale vaardigheden zijn twee sterke eigenschappen die zéér gewild zijn op de arbeidsmarkt!

Om jou goed klaar te stomen voor de arbeidsmarkt, ligt de focus op praktijkervaring. Je krijgt niet alleen theorie, maar leert ook heel veel al doende. Tijdens praktische lessen krijg je zo alle nodige vaardigheden onder de knie.

NA DEZE OPLEIDING

Na de tweede graad ‘Organisatie en Logistiek’ kan je in de derde graad verdergaan naar de studierichting ‘Organisatie, Onthaal en Sales’.

Het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen heeft deze richting een logistieke en maritieme invulling gegeven om zo in te spelen op de noden van de arbeidsmarkt in en rond de Antwerpse haven.

De richting ‘Organisatie en Logistiek’ is een richting met arbeidsmarktfinaliteit. Na de derde graad kan je dus meteen beginnen werken. Wil je toch verder studeren? Dan volg je best een specialisatiejaar om jou voor te bereiden op het hoger onderwijs.

 

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven