Organisatie en logistiek

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLesuren 3de jaarLesuren 4de jaar (2024-2025)
TAALLeren en communiceren99
Nederlands (algemeen + functionele communicatie 3+1)44
Frans (algemeen + functionele communicatie 2+1)33
Engels (algemeen + functionele communicatie 2+1)22
MENSSamenleven en de wereld begrijpen44
Toegepaste informatica10
Kunst en cultuur01
Levensbeschouwelijke vakken22
Actief Wereldburgerschap11
PAVProject Algemene Vakken66
Project Algemene Vakken66
SPORTGezond leven22
Lichameijke opvoeding22
Richtingspecifieke vakkenOrganisatie en logistiek1111
Toegepaste informatica en dactylo33
Oefenfirma: administratie32
Oefenfirma: onthaal, verkoop en sales33
Logistiek23
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken22
Leeratelier11
Taalatelier11
Totaal aantal lesuren per week3434

Deze lessentabellen zijn geldig voor leerlingen die starten in het 3e en 5e middelbaar. Leerlingen die naar het 4e of 6e middelbaar gaan, krijgen nog les volgens de oude lessentabellen.

Over deze opleiding

Ben jij communicatief, heb jij een voorkeur voor een praktijkopleiding én wil je graag administratieve taken uitvoeren, dan zit je hier goed. Want wij focussen ons in de richting “Organisatie en logistiek” op drie elementen:

  • communicatie;
  • administratie;
  • praktijkervaring.

Je ontwikkelt jouw communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels, zo dat je sterk in je schoenen staat bij het eerste contact in de ‘customer journey’ en in sales. Op het Atheneum krijg je ook speciaal een ‘taal-atelier’ waarin op maat van de leerling wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de taalvaardigheid.

De vierde ‘taal’ is digi-taal. Je oefent digitale vaardigheden die ervoor zorgen dat jij later op de arbeidsmarkt meteen aan de slag kan. Taalvaardigheid en digitale kennis zijn twee sterke eigenschappen die zéér gewild zijn op de arbeidsmarkt.

Om jou goed klaar te stomen voor deze arbeidsmarkt, ligt de derde focus op praktijkervaring. Je krijgt niet alleen theorie, maar leert ook heel veel al doende. Tijdens praktische workshops krijg je zo alle nodige vaardigheden onder de knie.

Dus – ben jij; communicatief, sociaal en flexibel – en je wil niet continu achter een bureau zitten, dan is de richting ‘Organisatie en logistiek’ misschien dé opleiding voor jou!

WAT NA DEZE OPLEIDING?

Na de tweede graad organisatie en logistiek kan je in de derde graad een keuze maken tussen de opleiding ‘Logistiek’ of ‘Organisatie, onthaal en sales’.

Op het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen kan je in de derde graad kiezen voor ‘Organisatie, onthaal en sales’. Deze richting heeft een logistieke & maritieme invulling om zo in te spelen op de noden van de arbeidsmarkt in en rond de Antwerpse haven.

De richting ‘Organisatie en logistiek’ is een richting met arbeidsmarktfinaliteit. Na de derde graad kan je dus meteen beginnen werken. Wil je toch verder studeren? Dan volg je best een specialisatiejaar om jou voor te bereiden op het hoger onderwijs.

Start je volgend schooljaar 2023-2024 in het zesde jaar? Dan volg je de richting ‘logistieke & maritieme administratie’.

 

LEERLINGENPROFIEL

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die interesse hebben voor uitvoerend werk in de sector van administratieve, logistieke en commerciële dienstverlening. Talen correct schrijven en spreken zijn belangrijke vaardigheden. Bovendien heb je zin voor orde en kan je zowel zelfstandig als in team samenwerken.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven