7 BSO – Logistieke Maritieme Administratie

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Frans4
Engels4
PAV7
Duits3
Logistiek4
Internationaal transport3
Veldwerk logistiek2
Logistieke maritieme modules3
Lichamelijke opvoeding2
Levensbeschouwelijke vakken2
Totaal34

Over deze opleiding

OVER DEZE OPLEIDING

Logistiek is werkelijk overal! Denk maar eens aan de supermarkt (koffie uit Ethiopië, kiwi’s uit Nieuw-Zeeland en bananen uit Colombia), aan de winkelstraten (modieuze kledingstukken met etiketten “Made in Bangladesh” of “Made in Turkey”) en die GSM die je aankocht is heus niet in België gemaakt, maar wellicht ergens in China of Japan.

De wereld is klein dankzij de logistiek!

Vraag jij je af hoe al die producten in perfecte staat in de winkels of bedrijven geraken? Wil jij graag een heel traject samenstellen om een product van hier naar de andere kant van de wereld te sturen (of omgekeerd)? Kies dan voor dit specialisatiejaar!

Jouw talenkennis en digitale vaardigheden worden bijgeschaafd en je krijgt een goede basiskennis over transport en logistiek. Tijdens de stageperiode kan je proeven van wat het is om te werken in de logistieke (en maritieme) sector.

We focussen ons ook op de Antwerpse haven, een gigantische toegangspoort met uitdagende jobmogelijkheden. Dankzij de werkervaring die je opdoet tijdens je stage van 8 weken, heb je meteen een streepje voor op de arbeidsmarkt!

Wil je graag aan de slag in deze boeiende sector? Dan is deze opleiding een ideale voorbereiding.

LEERLINGENPROFIEL

Het 7de jaar ‘Logistieke en Maritieme Administratie’ is een specialisatiejaar bso voor leerlingen die hun diploma secundair onderwijs willen behalen (schooljaar 2023-2024 en 2024-2025).

Om te starten met deze opleiding is een basiskennis Frans en Engels vereist. Noties van de Duitse taal zijn aangeraden. Je werkt bovendien graag op de PC en je hebt interesse in transport en logistiek.

NA DEZE OPLEIDING

Deze opleiding bereidt je voor op een administratieve job in de logistieke (en maritieme) sector. Het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen wil met de richting ‘Logistieke en Maritieme Administratie’ de brug slaan met de bedrijven in en rond de Antwerpse haven omdat zij voortdurend op zoek zijn naar goed opgeleid personeel.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven