7 BSO – Logistieke Maritieme Administratie

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Frans4
Engels4
PAV7
Duits3
Logistiek4
Internationaal transport3
Veldwerk logistiek2
Logistieke maritieme modules3
Lichamelijke opvoeding2
Levensbeschouwelijke vakken2
Totaal34

Over deze opleiding

Wist jij dat de logistieke sector in België goed is voor meer dan 120.000 jobs? En dat de haven van Antwerpen bijna 150.000 jobs genereert?

Logistiek is werkelijk overal! Denk maar eens aan de supermarkt, waar je allerlei lekkere producten vindt zoals koffie uit Ethiopië, kiwi’s uit Nieuw-Zeeland en bananen uit Colombia. In de winkelketens zoals H&M en Zara pas je modieuze kledingstukken met etiketten “Made in Bangladesh” of “Made in Turkey”. En die GSM die je aankocht in de Mediamarkt is heus niet in België gemaakt, maar wellicht ergens in China of Japan. De wereld is klein!

Vraag jij je af hoe al die producten in perfecte staat in de winkels of bedrijven geraken? Wil jij graag een heel traject samenstellen om een product van hier naar de andere kant van de wereld te sturen (of omgekeerd)? Kies dan voor dit specialisatiejaar!

Jouw talen- en computerkennis wordt bijgeschaafd en je krijgt een goede basiskennis over transport en logistiek. Tijdens de stageperiodes kan je proeven van wat het is om te werken in de logistieke sector. We focussen ons ook op de Antwerpse haven, een gigantische toegangspoort met uitdagende jobmogelijkheden. Dankzij de werkervaring die je opdoet tijdens je stage, heb je meteen een streepje voor op de arbeidsmarkt!

Wil je graag aan de slag in deze boeiende sector? Dan is deze opleiding een ideale voorbereiding.

Iets voor jou?

Het 7de jaar logistieke en maritieme administratie is een specialisatiejaar bso voor leerlingen die hun diploma secundair onderwijs willen behalen.

  • Een basiskennis Frans en Engels zijn vereist. Noties van de Duitse taal zijn aangeraden;
  • Je werkt graag op de PC.
  • Je hebt interesse in transport en logistiek.

Wat na deze opleiding?

Deze opleiding bereidt je voor op een administratieve job in de logistieke sector. Het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen wil expliciet de link leggen tussen de werkgelegenheid binnen de Antwerpse haven en de economische richtingen die zij aanbiedt. Met deze studierichting slaan we de brug met de bedrijven in en rond de Antwerpse haven, omdat zij op zoek zijn naar goed opgeleid personeel.

Na deze studierichting ben je klaar voor de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een professionele bachelor. Mogelijke studies zijn: logistiek management, office management en internationaal ondernemen.

 

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven