Logistieke en maritieme administratie

Een richting voor jou?

VakkenLesuren 4de jaar
Nederlands4
Frans3
Engels2
Levensbeschouwelijke vakken2
PAV6
Sport2
Toegepaste informatica en dactylo5
Kantoortechnieken3
Handelseconomie3
Boekhouden3
Verkoop / Communicatietechnieken1
Internationaal Transport1
Totaal aantal lesuren per week35

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Ben jij communicatief, heb jij een voorkeur voor een praktijkopleiding én wil je graag administratieve taken uitvoeren, dan zit je hier goed. Want wij focussen ons in de richting “Organisatie en logistiek” op drie elementen:

  • communicatie;
  • administratie;
  • praktijkervaring.

Je ontwikkelt jouw communicatieve vaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels, zo dat je sterk in je schoenen staat bij het eerste contact in de ‘customer journey’ en in sales. Op het Atheneum krijg je ook speciaal een ‘taal-atelier’ waarin op maat van de leerling wordt gewerkt aan de verdere ontwikkeling van de taalvaardigheid.

De vierde ‘taal’ is digi-taal. Je oefent digitale vaardigheden die ervoor zorgen dat jij later op de arbeidsmarkt meteen aan de slag kan. Taalvaardigheid en digitale kennis zijn twee sterke eigenschappen die zéér gewild zijn op de arbeidsmarkt.

Om jou goed klaar te stomen voor deze arbeidsmarkt, ligt de derde focus op praktijkervaring. Je krijgt niet alleen theorie, maar leert ook heel veel al doende. Tijdens praktische workshops krijg je zo alle nodige vaardigheden onder de knie.

Dus – ben jij; communicatief, sociaal en flexibel – en je wil niet continu achter een bureau zitten, dan is de richting ‘Logistieke en Maritieme Administratie’ misschien dé opleiding voor jou!

Wat na deze opleiding?

De richting ‘Logistieke en Maritieme Administratie’ is een richting met arbeidsmarktfinaliteit. Na de derde graad kan je dus meteen beginnen werken. Wil je toch verder studeren? Dan volg je best een specialisatiejaar om jou voor te bereiden op het hoger onderwijs.

Leerlingenprofiel

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die interesse hebben voor uitvoerend werk in de sector van administratieve, logistieke en commerciële dienstverlening. Talen correct schrijven en spreken zijn belangrijke vaardigheden. Bovendien heb je zin voor orde en kan je zowel zelfstandig als in team samenwerken.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?