Internationale handel en logistiek

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLESUREN PER WEEK 5DE JAARLESUREN PER WEEK 6DE JAAR (2024-2025)
TAALLeren en communiceren129
Nederlands43
Frans32
Engels32
Duits22
MENSSamenleven en de wereld begrijpen44
Geschiedenis21
Levensbeschouwing22
Economische en financiële competenties01
STEMOntdekken en maken35
Wiskunde22
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen02
SportGezond leven22
Sport22
HANDEL1213
Bedrijfswetenschappen22
Economie22
Toegepaste economie: oefenfirma
Oefenfirma LOG 132
Oefenfirma LOG 222
Oefenfirma sales 22
Toegepaste informatica11
Stage03
Logistieke Maritieme Cases22
Totaal aantal lesuren per week3536

Lessentabellen onder voorbehoud.

Over deze opleiding

OVER DEZE OPLEIDING

Hoe kan het dat het pakje dat je gisteren om 23.59u online bestelde, ‘s ochtends al aan je voordeur staat voordat jij uit bed bent? Of hoe kan het dat Ali Express erin slaagt om een product 5000 kilometer te laten afleggen, vrachtwagen, schip, trein… op en af en dat dat product dan nog goedkoper is dan wanneer je het in de winkel om de hoek koopt? Of hoe kan het dat die vis die gisteren nog in de oceaan rond zwom, morgen in jouw supermarkt op jou ligt te wachten, zuiver gemaakt en verpakt! Of denk eens na over wie erin geslaagd is die olifanten in de Antwerpse zoo te krijgen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je dat allemaal ook nog eens kan tracken en tracen. Hoe kan dat allemaal?

Als jij je ook die vragen stelt en zelf graag deel zou uitmaken van deze straffe stroom van goederen, dan is Internationale handel en logistiek de ideale studierichting voor jou. Je leert er zelf zo’n goederenstromen organiseren. Hoe pak je dat aan? Wie schakel je daarvoor in? Je bent als het ware een puzzelaar die heel de wereld aan elkaar kan hangen, en elk product, hoe gek ook, op het juiste tijdstip op de juiste plaats krijgt. En dat dan nog eens tegen een minimale kost!

Wist je bovendien dat de Antwerpse maritieme en logistieke wereld schreeuwt om mensen zoals jij? Jobaanbiedingen liggen voor het grijpen. Gegarandeerd vind jij er de job van je leven!

LEERLINGENPROFIEL

Deze studierichting richt zich tot leerlingen die een praktisch inzicht hebben en tevens vrij grote hoeveelheden theoretische leerstof kunnen verwerken.

De leerling heeft interesse voor de logistieke en maritieme wereld en voor de studie van 3 vreemde talen, moet zelfstandig en nauwkeurig kunnen werken en tenslotte zin hebben voor initiatief.

 

NA DEZE OPLEIDING

De studierichting ‘Internationale Handel en Logistiek’ is een studierichting uit de dubbele finaliteit. Dit betekent dat je na deze opleiding onmiddellijk van start kan gaan in de bedrijfswereld. Je kan echter ook opteren voor hogere studies. Er zijn diverse keuzes, gaande van een één- , twee- of driejarige opleiding (se-n-se, graduaat of bachelor). Voorbeelden van dergelijke studierichtingen zijn de se–n-se Internationaal Transport en Logistiek, een graduaat Transport en Logistiek of een professionele bachelor Supply Chain Management.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?