Internationale handel en logistiek (5de jaar)

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Nederlands4
Frans3
Engels3
Wiskunde2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Natuurwetenschappen1
Levensbeschouwelijke vakken2
Lichamelijke opvoeding2
Toegepaste informatice / Dactylo3
Boekhouden4
Recht4
Bedrijfseconomie2
Economische Aardrijkskunde1
Verkoop1
Seminarie economie1
Duits1
Totaal aantal lesuren per week36

Lessentabellen onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Hoe kan het dat het pakje dat je gisteren om 23.59u online bestelde, ‘s ochtends al aan je voordeur staat voordat jij uit bed bent? Of hoe kan het dat Ali Express erin slaagt om een product 5000 kilometer te laten afleggen, vrachtwagen, boot, trein… op en af en dat dat product dan nog goedkoper is dan wanneer je het in de winkel om de hoek koopt? Of hoe kan het dat die vis die gisteren nog in de oceaan rond zwom, morgen in jouw supermarkt op jou ligt te wachten, zuiver gemaakt en verpakt! Of denk eens na over wie erin geslaagd is die olifanten in de Antwerpse zoo te krijgen. Om nog maar te zwijgen over het feit dat je dat allemaal ook nog eens kan tracken en tracen. Hoe kan dat allemaal?

Als jij je ook die vragen stelt en zelf graag deel zou uitmaken van deze straffe stroom van goederen, dan is Internationale handel en logistiek de ideale studierichting voor jou. Je leert er zelf zo’n goederenstromen te organiseren. Hoe pak je dat aan? Wie schakel je daarvoor in? Je bent als het ware een puzzelaar die heel de wereld aan elkaar kan hangen, en elk product, hoe gek ook, op het juiste tijdstip op de juiste plaats krijgt. En dat dan nog eens tegen een minimale kost!

Wist je bovendien dat de Antwerpse maritieme en logistieke wereld schreeuwt om mensen zoals jij? Jobaanbiedingen liggen voor het grijpen. Gegarandeerd vind jij er de job van je leven!

Wat na deze opleiding?

De studierichting Internationale handel en logistiek is een studierichting uit de dubbele finaliteit. Dit betekent dat je na deze opleiding onmiddellijk van start kan gaan in de bedrijfswereld. Je kan echter ook opteren voor hogere studies. Er zijn diverse keuzes, gaande van een een- , twee- of driejarige opleiding (se-n-se, graduaat of bachelor). Voorbeelden van dergelijke studierichtingen zijn de se–se Internationaal transport en goederenverzending, een graduaat Transport en logistiek of een professionele bachelor Supply chain management.

Leerlingenprofiel

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die een praktisch inzicht hebben en tevens vrij grote hoeveelheden theoretische leerstof kunnen verwerken. De leerling heeft interesse voor de studie van talen, moet zelfstandig en nauwkeurig kunnen werken en tenslotte zin hebben voor initiatief. Na deze studierichting ben je klaar voor de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een professionele bachelor.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven