7 TSO – International Transport & Logistics (Secundair – na -Secundair)

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
September-januari
Toegepaste informatica 3
Veldwerk logistiek 2
Logistiek 8
Douane 6
Economische aardrijkskunde: wereldhandel en organisaties2
Nederlands5
Duits5
Blokstage5 weken
Totaal aantal lesuren per week31
Februari-juni
Toegepaste informatica 3
Veldwerk logistiek 2
Internationaal transport 10
Economische aardrijkskunde: handelspartners en transportroutes 3
Frans8
Engels6
Blokstage5 weken
Totaal aantal lesuren per week32

Over deze opleiding

Wist jij dat de logistieke sector in België goed is voor meer dan 120.000 jobs? En dat de haven van Antwerpen bijna 150.000 jobs genereert?

Logistiek is werkelijk overal! Denk maar eens aan de supermarkt, waar je allerlei lekkere producten vindt zoals koffie uit Ethiopië, kiwi’s uit Nieuw-Zeeland en bananen uit Colombia. In de winkelketens zoals H&M en Zara pas je modieuze kledingstukken met etiketten “Made in Bangladesh” of “Made in Turkey”. En die GSM die je aankocht in de Mediamarkt is heus niet in België gemaakt, maar wellicht ergens in China of Japan. De wereld is klein!

Ben je op zoek naar een korte opleiding mét praktijkervaring? Ben jij geboeid door de logistieke wereld? Kies dan voor dit specialisatiejaar!

Tijdens deze éénjarige opleiding krijg je een grondige basisvorming om administratief aan de slag te kunnen gaan in de brede logistieke sector. Je oefent je talenkennis en digitale vaardigheden, je krijgt de basisprincipes van de douane- en transportwetgeving onder de knie en je bouwt een stevige basis logistieke kennis op! Bovendien kan je bijkomende attesten behalen, zoals het VCA- attest en het certificaat ‘International Maritime Dangerous Goods’ in samenwerking met AP Hogeschool.

De twee stageperiodes van telkens vijf weken staan centraal, want daar leer je de kennis omzetten in de praktijk. Je krijgt ook de kans om gedurende 6 weken een internationale stage te lopen dankzij ons Erasmus+project! Dit is een extra troef voor op de arbeidsmarkt!

Iets voor jou?

Onze secundair-na-secundaire (se-n-se) opleiding internationaal transport en logistiek is een specialisatie voor jongeren die al een diploma secundair onderwijs hebben en zich verder willen specialiseren.

  • Een basiskennis Frans en Engels zijn vereist. Noties van de Duitse taal zijn aangeraden.
  • Je werkt graag op de PC.
  • Je hebt interesse in transport en logistiek.

Wat na deze opleiding?

ITL is de ideale sprong voor wie meteen aan de slag wil in de sector of voor wie zich beter wil voorbereiden op hogere studies zoals een graduaatsopleiding transport en logistiek of een bachelor logistiek management.

  • Met dit diploma kun je vrijstellingen krijgen voor de bachelor-opleiding Logistiek Management aan AP Hogeschool.
  • Je kan de bijkomende certificaten ‘International Maritime Dangerous Goods Code’ en ‘Basisveiligheid VCA’ behalen. Het Atheneum Antwerpen organiseert deze opleiding in samenwerking met AP Hogeschool.

Meer weten?

Het Atheneum Antwerpen organiseert deze opleiding in samenwerking met Logos en AP Hogeschool.
De lessen vinden plaats in het Koninklijk Atheneum Antwerpen.
Starten kan op 1 september of op 1 februari.

Wil je graag meer weten over deze opleiding?
Mail naar info@atheneumantwerpen.be.

Je kan ons ook volgen op Facebook

Downloads & extra’s:

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven