7 TSO – International Transport & Logistics (Secundair – na -Secundair)

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
September-januari
Toegepaste informatica 3
Veldwerk logistiek 2
Logistiek 8
Douane 6
Economische aardrijkskunde: wereldhandel en organisaties2
Nederlands5
Duits5
Blokstage5 weken
Totaal aantal lesuren per week31
Februari-juni
Toegepaste informatica 3
Veldwerk logistiek 2
Internationaal transport 10
Economische aardrijkskunde: handelspartners en transportroutes 3
Frans8
Engels6
Blokstage5 weken
Totaal aantal lesuren per week32

Over deze opleiding

OVER DEZE OPLEIDING

Wist jij dat de logistieke sector in België goed is voor meer dan 120.000 jobs? En dat de haven van Antwerpen bijna 150.000 jobs genereert?

Logistiek is werkelijk overal! Denk maar eens aan de supermarkt, waar je allerlei lekkere producten vindt zoals koffie uit Ethiopië, kiwi’s uit Nieuw-Zeeland en bananen uit Colombia. In de winkelketens zoals H&M en Zara pas je modieuze kledingstukken met etiketten “Made in Bangladesh” of “Made in Turkey”. En die GSM die je aankocht in de Mediamarkt is heus niet in België gemaakt, maar wellicht ergens in China of Japan. De wereld is klein!

Ben je op zoek naar een korte opleiding mét praktijkervaring? Ben jij geboeid door de logistieke wereld? Kies dan voor dit specialisatiejaar!

Tijdens deze éénjarige opleiding krijg je een grondige basisvorming om administratief aan de slag te kunnen gaan in de brede logistieke sector. Je oefent je talenkennis en digitale vaardigheden, je krijgt de basisprincipes van de douane- en transportwetgeving onder de knie en je bouwt een stevige basis logistieke kennis op! Transport via de weg, lucht, zee of spoor kent voor jou geen geheimen meer. Je kent de wereld en weet hoe een product uit China tot bij ons geraakt en wie daar allemaal een rol in speelt. Scheepsagenten, expediteurs, transporteurs, douane…: je kan bij hen allen aan de slag!

Bovendien kan je bijkomende attesten behalen, zoals het VCA- attest en het certificaat ‘International Maritime Dangerous Goods’.

De stageperiode van 9 weken staat centraal. Dan ga je de opgebouwde kennis toepassen in de praktijk. Hierbij heb je de kans om deze stage in het buitenland te lopen via een Erasmusproject. Een extra troef op je cv!

LEERLINGENPROFIEL

Onze secundair-na-secundaire (se-n-se) opleiding ‘Internationaal Transport en Logistiek’ is een specialisatiejaar voor jongeren die al een diploma secundair onderwijs hebben en zich verder willen specialiseren.

Om te starten met deze opleiding is een basiskennis Frans en Engels vereist. Noties van de Duitse taal zijn aangeraden maar niet noodzakelijk. Je werkt bovendien graag op de PC en je hebt interesse in transport en logistiek.

Het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen organiseert deze opleiding in samenwerking met Logos en AP Hogeschool. De lessen vinden plaats in lokalen van de hogeschool (Studant, vlakbij het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen).

Starten kan op 1 september of op 1 februari!

NA DEZE OPLEIDING

‘Internationaal Transport en Logistiek’ is de ideale sprong voor wie meteen aan de slag wil in de sector. Het is ook een goede voorbereiding voor wie zich beter wil voorbereiden op hogere studies zoals een graduaatsopleiding Transport en Logistiek of een bachelor Supply Chain Management.

Meer weten?

Het Atheneum Antwerpen organiseert deze opleiding in samenwerking met Logos en AP Hogeschool.
De lessen vinden plaats in het Koninklijk Atheneum Antwerpen.
Starten kan op 1 september of op 1 februari.

Wil je graag meer weten over deze opleiding?
Mail naar info@atheneumantwerpen.be.

Je kan ons ook volgen op Facebook

Downloads & extra’s:

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven