Humane Wetenschappen

Een richting voor jou?

ClustersVakkenLesuren
TAALLeren en communiceren11
Nederlands5
Frans3
Engels3
MENSSamenleven en de wereld begrijpen6
Geschiedenis2
Economische en financiële competenties1
Levensbeschouwelijke vakken2
Actief Wereldburgerschap1
STEMOntdekken en maken8
Wiskunde4
Aardrijkskunde1
Natuurwetenschappen3
SPORTGezond leven2
Lichamelijke opvoeding2
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken
Leeratelier1
SPECIFIEKE VAKKEN5
Gedragswetenschappen en sociale wetenschappen3
Atelier Humane1
Kunstwetenschappen1
Totaal aan lesuren per week33

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Humane wetenschappen belichten mens en maatschappij, in de breedst mogelijke zin. We stellen vragen. Hoe gedragen mensen zich en waarom doen ze ‘t zo? Hoe gaan we met elkaar om? Hoe denken we en hoe zien we de dingen? Dat willen we weten. Ook leren we kijken naar kunst. We onderzoeken hoe mensen met verschillende meningen samenleven, hier en elders. Welke regeringsvormen dragen bij tot een stabiele maatschappij? Wat dachten de grootste denkers uit de geschiedenis en wie zijn de filosofen van vandaag? Waar stoppen feiten en beginnen meningen? Ons uitgangspunt is de politiek en de actualiteit. Al die kennis brengen we samen in ons atelier en in spannende projecten, op school en daarbuiten.

 

Leerlingenprofiel

Je bent gebeten om te weten. Ook niet bang om alles binnenstebuiten te keren en over jezelf en anderen te reflecteren. Je kan om met taal en theorie. Je volgt wat leeft in de actualiteit. Wat is mening? Wat is feit? Wij leren je tussen de lijnen te lezen en verbanden te zien.  Open minded en nieuwsgierig? We bereiden je vanuit deze brede basis voor op je verdere schoolcarrière, op de hogeschool of universiteit.

De studierichting humane wetenschappen wil als doorstroomrichting de leerlingen een brede vorming bieden en hen voorbereiden op hoger onderwijs (zowel universitair als hoge school). Je hebt een hoog abstractievermogen en je hebt belangstelling voor het menselijk gedrag in al zijn aspecten. Je hebt interesse voor kunst en cultuur. Dit is een doorstroomrichting. Dit wil zeggen dat de vorming gericht is op een vervolgstudie in het hoger onderwijs en niet op de arbeidsmarkt of een tewerkstelling op 18 jaar.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven