Bedrijf en Organisatie

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLesuren 3de jaarLesuren 4de jaar
TAALLeren en communiceren99
Nederlands33
Frans (algemeen + economisch Frans 2+1)33
Engels (algemeen + economisch Engels 2+1)33
MENSSamenleven en de wereld begrijpen45
Geschiedenis11
Levensbeschouwelijke vakken22
Actief Wereldburgerschap11
Kunst en cultuur01
STEAMOntdekken en maken55
Wiskunde33
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen11
SPORTGezond leven22
Lichamelijke opvoeding22
RICHTINGSPECIFIEKE VAKKENBedrijf en Organisatie1213
Economie en toegepaste economie44
Oefenfirma: toegepaste informatica32
Oefenfirma: HR en Sales22
Oefenfirma: boekhouden33
Oefenfirma: logistiek02
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken11
Leeratelier11
Totaal aantal lesuren per week3335

Over deze opleiding

Elon Musk (Tesla), Steve Jobs (Apple) en Marc Zuckerberg (Facebook): allemaal bekende leiders van grote ondernemingen die met hun producten de wereld veroveren. Maar ook Vincent Kompany, Kim Kardashian of Niels Destadsbader zijn niet alleen beroemdheden, zij zijn evenzeer ondernemers. Ze hebben eigen bedrijven en verkopen eigen producten. Zelfs je kapper of de bakker om de hoek zijn mensen die ooit met wilde of originele ideeën hun onderneming zijn gestart, misschien wel met het plan om de wereld te veroveren.

Maar zij doen dat zelden of nooit alleen. Iemand moet zorgen dat grondstoffen of producten tijdig aanwezig zijn. Anders kan er niets geproduceerd of verkocht worden! Iemand moet zorgen dat er geschikte medewerkers gevonden worden voor het bedrijf want ander zal er ook niets geproduceerd of verkocht kunnen worden. Iemand moet zorgen dat een klant vrolijk de deur uit stapt. Uiteraard met een karrevracht aangekochte producten! En intussen moet iemand zorgen voor de “centen” en de registratie ervan. Winst maken blijft immers de doelstelling.

Zo iemand ben jij misschien. Jij zorgt ervoor dat in het bedrijf alles op rolletjes loopt. Jij bent de verkoper, HR-manager, boekhouder of de logistieke duizendpoot in spe.

LEERLINGENPROFIEL

Denken en dromen is mooi, maar jij bent een doener die beslissingen neemt. Je werkt de theorie, die je leert, graag concreet uit. ‘Bedrijf en Organisatie’ biedt een brede theoretische basis: van boekhouden tot verkoopgesprekken, van economie tot praktijkgerichte drietaligheid. Met die kennis ben je klaar om te laten zien wat je waard bent. Bij dit alles houd je je graag bezig met de “centen”, inkomsten en uitgaven moeten kloppen!

NA DEZE OPLEIDING

‘Bedrijf en Organisatie’ leidt je in de derde graad naar de studierichtingen ‘Bedrijfsorganisatie’ en ‘Internationale Handel en Logistiek’. Dit zijn allebei richtingen met dubbele finaliteit. Na de derde graad kan je ofwel meteen beginnen werken ofwel verder studeren. Een graduaatsopleiding of een professionele bachelor aan een hogeschool behoort zeker tot de mogelijkheden (bijvoorbeeld een graduaat Accounting Administration, een graduaat Transport en Logistiek, een bachelor Bedrijfsmanagement of een bachelor Supply Chain Management).

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven