Bedrijf en Organisatie

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLesuren 3de jaarLesuren 4de jaar (2024-2025)
TAALLeren en communiceren99
Nederlands33
Frans (algemeen + economisch Frans 2+1)33
Engels (algemeen + economisch Engels 2+1)33
MENSSamenleven en de wereld begrijpen45
Geschiedenis11
Kunst en cultuur01
Levensbeschouwelijke vakken22
Actief Wereldburgerschap11
STEMOntdekken en maken55
Wiskunde33
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen11
SPORTGezond leven22
Lichamelijke opvoeding22
RICHTINGSPECIFIEKE VAKKENBedrijf en Organisatie1213
Economie en toegepaste economie44
Oefenfirma: toegepaste informatica32
Oefenfirma: HR en Sales22
Oefenfirma: boekhouden33
Oefenfirma: logistiek02
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken11
Leeratelier11
Totaal aantal lesuren per week3434

Deze lessentabellen zijn geldig voor leerlingen die starten in het 3e en 5e middelbaar. Leerlingen die naar het 4e of 6e middelbaar gaan, krijgen nog les volgens de oude lessentabellen.

Over deze opleiding

Elon Musk (Tesla), Steve Jobs (Apple) en Marc Zuckerberg (Facebook): allemaal bekende leiders van grote ondernemingen die met hun producten de wereld veroveren. Maar ook Vincent Kompany, Kim Kardashian of Niels Destadsbader zijn niet alleen beroemdheden, zij zijn evenzeer ondernemers. Ze hebben eigen bedrijven en verkopen eigen producten. Zelfs je kapper of de bakker om de hoek zijn mensen die ooit met wilde of originele ideeën hun onderneming zijn gestart, misschien wel met het plan om de wereld te veroveren. Net als jij, toch?

De wereld heeft niet alleen ondernemers nodig. Iemand moet de producten de wereld rond laten gaan. Iemand zoals jij, met een talent voor organisatie. Jij tekent plannen uit om die koffie uit Ethiopië, die kiwi’s uit Nieuw-Zeeland en die bananen uit Colombia in de lokale supermarkt te brengen. Jij zorgt ervoor dat de nieuwe lading Iphones zonder brokken in Mediamarkt terechtkomt. Jij maakt de wereld zoveel kleiner!

Na de tweede graad ‘bedrijf en organisatie’ kan je in de derde graad kiezen tussen de richtingen ‘Bedrijfsorganisatie’ en ‘Internationale Handel en Logistiek’.

Wat na deze opleiding?

Bedrijf en organisatieoptie logistiek management. Logisch toch!

De keuze tussen de opties bedrijfsmanagement of logistiek management maak je pas in het vierde jaar. In het derde jaar proef je van beide opleidingen.
Na de tweede graad ‘bedrijf en organisatie’ kan je in de derde graad kiezen tussen de richtingen ‘Bedrijfsorganisatie’ en ‘Internationale Handel en Logistiek’.

 

Leerlingenprofiel

Denken en dromen is mooi, maar jij bent een doener die beslissingen neemt. Je werkt de theorie, die je leert, graag concreet uit. Bedrijf en organisatie biedt een brede theoretische basis: van boekhouden tot verkoopgesprekken, van economie tot praktijkgerichte drietaligheid. Met die kennis ben je klaar om tijdens bedrijfsstages te laten zien wat je waard bent. Bij dit alles houd je je graag bezig met de “centen”, inkomsten en uitgaven moeten kloppen!

Bedrijf en organisatie is een richting met dubbele finaliteit. Na de derde graad kan je dus verder studeren aan de hogeschool of de universiteit (bijvoorbeeld een bacheloropleiding logistiek management of internationaal ondernemen) of kan je meteen beginnen werken.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven