Handel

Een richting voor jou?

VakkenLesuren 4de jaar
Nederlands5
Frans3
Engels3
Geschiedenis1
Levensbeschouwelijke vakken2
Wiskunde 4
Aardrijkskunde1
Natuurwetenschappen en STEM1
Sport2
Handelseconomie3
Boekhouden4
Verkoop1
Kantoortechnieken1
Dactylo / Toegepaste informatica4
Internationaal Transport1
Aantal lesuren per week36

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Elon Musk (Tesla), Steve Jobs (Apple), Marc Zuckerberg (Facebook),… het zijn of waren allemaal leiders van grote ondernemingen. Maar ook Vincent Kompany, Kim Kardashian, Niels Destadsbader,… zijn niet zomaar beroemdheden, maar ondernemers. Ze hebben eigen producten, eigen merken en eigen bedrijven. Ook jouw kapper of de bakker om de hoek zijn mensen die ooit met wilde en/of originele ideeën hun eigen onderneming zijn gestart. Misschien ook wel om de wereld te veroveren.

Wil jij in hun voetsporen treden? Dan is bedrijf en organisatie – optie bedrijfsmanagement voor jou de juiste keuze. Je leert er hoe je een onderneming uit de grond stampt, hoe je moet verkopen, hoe je een boekhouding voert, wat marketing is…

Maar de wereld heeft niet alleen ondernemers nodig. Denk maar eens aan de supermarkt, waar je allerlei lekkere producten vindt zoals koffie uit Ethiopië, kiwi’s uit Nieuw-Zeeland en bananen uit Colombia. In de winkelketens zoals H&M en Zara pas je modieuze kledingstukken met etiketten “Made in Bangladesh” of “Made in Turkey”. En die GSM die je aankocht in de Mediamarkt is heus niet in België gemaakt, maar wellicht ergens in China of Japan. De wereld is klein!

Vraag jij je af hoe al die producten in perfecte staat in de winkels of bedrijven geraken? Wil jij graag een heel traject samenstellen om een product van hier naar de andere kant van de wereld te sturen (of omgekeerd)? Dan is bedrijf en organisatieoptie logistiek management iets voor jou. Logisch toch!

Wat na deze opleiding?

De keuze tussen de opties bedrijfsmanagement of logistiek management moet je pas maken in het vierde jaar. In het derde jaar proef je van beide delen.

Na de tweede graad ‘bedrijf en organisatie’ kan je in de derde graad een keuze maken tussen de richtingen ‘Bedrijfsorganisatie’ en ‘Internationale Handel en Logistiek’.

De richting ‘Bedrijf en organisatie’ is een richting met dubbele finaliteit. Na de derde graad kan je dus verder studeren aan de hogeschool of de universiteit (bijvoorbeeld een bacheloropleiding logistiek management of internationaal ondernemen) of kan je meteen beginnen werken.

Start je volgend schooljaar 2021-2022 in het vierde, vijfde of zesde jaar? Dan volg je de richting handel.

 

Leerlingenprofiel

De studierichting handel richt zich naar leerlingen die een praktisch inzicht hebben en tevens vrij grote hoeveelheden theoretische leerstof kunnen verwerken. De leerling handel heeft interesse voor de studie van talen, moet zelfstandig en nauwkeuring kunnen werken en tenslotte zin hebben voor initiatief.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven