Handel (6de jaar)

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Nederlands4
Frans3
Engels3
Wiskunde2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Natuurwetenschappen1
Levensbeschouwelijke vakken2
Lichamelijke opvoeding2
Toegepaste informatice / Dactylo3
Boekhouden4
Recht4
Bedrijfseconomie2
Economische Aardrijkskunde1
Verkoop1
Seminarie economie1
Duits1
Totaal aantal lesuren per week36

Lessentabellen onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Supermarkten voeren een prijzenoorlog, op elke internetpagina verschijnen ongewenste advertenties, je bent verplicht om reclameboodschappen te bekijken, op straat krijg je te pas en te onpas een flyer toegestoken… Ondernemingen lijken wel in een bokswedstrijd verzeild geraakt waarin er gevochten wordt om elke klant! Zal alleen de categorie van de zwaargewichten overleven? Nemen grote ketens alles over? Is er geen plaats meer voor een kleinschalige onderneming? Zeker en vast wel!

Bedrijven komen en bedrijven gaan, maar hoe kan jouw bedrijf tussen al die andere blijven bestaan? Jaarlijks worden er in ons land duizenden bedrijven en bedrijfjes gestart. Wil jij één van hen worden? Wil jij weten waarom je niet bang moet zijn van elke nieuwe concurrent die opduikt? Hoe kan jij financieel alles onder controle houden? Hoe kan jij alles netjes in een boekhouding gieten? Kies dan voor de richting Handel. We gaan er op zoek naar jouw “unique selling point”.

Wat na deze opleiding?

De studierichting Bedrijfsorganisatie is een richting met dubbele finaliteit. Je kan onmiddellijk aan de slag gaan. Indien je jezelf nog niet voldoende gewapend vindt om een onderneming te starten, dan heb je sowieso een voldoende grote basisopleiding gekregen om onmiddellijk de stap te zetten naar de bedrijfswereld en aan de slag te gaan als zelfstandige of als werknemer.

Je kan ook kiezen voor hogere studies. Een bacheloropleiding zoals Bedrijfsmanagement (met daarbinnen diverse opties) ligt in de lijn van de studierichting Handel. Ook diverse graduaatsopleidingen zijn mogelijk.

Leerlingenprofiel

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die een praktisch inzicht hebben en tevens vrij grote hoeveelheden theoretische leerstof kunnen verwerken. De leerling heeft interesse voor de studie van talen, moet zelfstandig en nauwkeuring kunnen werken en tenslotte zin hebben voor initiatief. Na deze studierichting ben je klaar voor de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een professionele bachelor. Mogelijke studies zijn: Bedrijfsmanagement : Accountancy-fiscaliteit, Marketing, Office management, KMO-management, Logistiek management en rechtspraktijk.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven