Handel

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Nederlands4
Frans3
Engels3
Wiskunde2
Aardrijkskunde1
Geschiedenis1
Natuurwetenschappen1
Levensbeschouwelijke vakken2
Lichamelijke opvoeding2
Toegepaste informatice / Dactylo3
Boekhouden4
Recht4
Bedrijfseconomie2
Economische Aardrijkskunde1
Verkoop1
Seminarie economie1
Duits1
Totaal aantal lesuren per week36

Over deze opleiding

Dit is een studierichting die de leerlingen wil opleiden voor een commerciële of administratieve loopbaan in de bedrijfs-, of de dienstensector. Het aanreiken van een brede bedrijfseconomische kennis is het hoofddoel.
De talen (Nederlands en vreemde talen) zijn erg belangrijk en vakgericht. Daarnaast krijgen de leerlingen voldoende bagage mee om na het beëindigen van het secundair onderwijs alsnog te kiezen voor studies in het hoger onderwijs.

Leerlingenprofiel

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die een praktisch inzicht hebben en tevens vrij grote hoeveelheden theoretische leerstof kunnen verwerken. De leerling heeft interesse voor de studie van talen, moet zelfstandig en nauwkeuring kunnen werken en tenslotte zin hebben voor initiatief. Na deze studierichting ben je klaar voor de arbeidsmarkt of kun je doorstromen naar een professionele bachelor. Mogelijke studies zijn: Bedrijfsmanagement : Accountancy-fiscaliteit, Marketing, Office management, KMO-management, Logistiek management en rechtspraktijk.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven