Economische wetenschappen

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClusterVakkenLesuren 3de jaarLesuren 4de jaar (2024-2025)
TAALLeren en communiceren1010
Nederlands44
Frans33
Engels33
MENSSamenleven en de wereld begrijpen66
Geschiedenis22
Toegepaste Informatica10
Kunst en cultuur01
Levensbeschouwelijke vakken22
Actief Wereldburgerschap11
STEMOntdekken en maken98
Wiskunde46
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen - biologie11
Natuurwetenschappen - Fysica11
Natuurwetenschappen - Chemie11
Informatica Wetenschappen10
SPORTGezond leven22
Lichamelijke opvoeding22
SPECIFIEKE VAKKENEconomische wetenschappen46
Economie (algemene economie en bedrijfswetenschappen)46
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken11
Leeratelier11
Totaal aantal lesuren per week3233

Deze lessentabellen zijn geldig voor leerlingen die starten in het 3e en 5e middelbaar. Leerlingen die naar het 4e of 6e middelbaar gaan, krijgen nog les volgens de oude lessentabellen.

Over deze opleiding

Wil jij weten waarom gratis niet bestaat? Je ticket voor de tram, je schooluitstap naar een handelsbeurs, je afspraak bij de tandarts en je abonnement bij Basic Fit: het heeft allemaal een prijs. Een bank vraagt geld aan jou als je geld wil lenen en geeft een beetje geld als je bij hen spaart. In het nieuws hoor je wel eens het woord ‘smeergeld’. En wat te denken van de Messi’s of Ronaldo’s die astronomische geldbedragen verdienen? Per minuut! Geld is overal!

Hoe geld de wereld doet draaien, dat kom je te weten. Je leert waar je briefje van 20 euro vandaan komt en waar het naartoe gaat wanneer je ermee betaalt. Maar daar houdt het natuurlijk niet op. De beurs, wisselkoersen, aandelen, beleggingen of bitcoins zullen geen geheimen meer hebben. De rol van de Europese Centrale Bank, oorzaken en gevolgen van internationale handelsoorlogen? Dat leg jij haarfijn uit.

Wil jij weten hoe de wereld écht draait? Schrijf je in voor economische wetenschappen!

Leerlingenprofiel

Tijdens de les aardrijkskunde heb je geleerd dat de wereld rond de zon draait. Maar die wereld zelf, weet jij, die draait vooral om geld! En precies daar wil jij alles van weten. Jij verdiept je graag in de analyse van de economische wetmatigheden om de theoretische analyses daarna aan de werkelijkheid te toetsen. Daarvoor heb je een gezonde interesse in wiskunde nodig en ga je ook met cijfers aan de slag gaan in het vak boekhouden.

Economische wetenschappen is een doorstroomrichting. Na de derde graad studeer je verder aan de hogeschool of de universiteit (bijvoorbeeld een bachelor economische wetenschappen of handelswetenschappen).

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?