Economie – Wiskunde of Moderne Talen

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

CLUSTERSVakkenLESUREN PER WEEK 5DE JAAR optie talenLESUREN PER WEEK 5DE JAAR optie wiskundeLESUREN PER WEEK 6DE JAAR (2024-2025) optie talenLESUREN PER WEEK 6DE JAAR (2024-2025) optie wiskunde
TAALLeren en communiceren1410139
Nederlands5544
Frans4343
Engels3232
Duits2020
MENSSamenleven en de wereld begrijpen5565
Geschiedenis2222
Levensbeschouwing2222
Filosofie1100
Economische en financiële competenties0011
Onderzoekscompetenties0010
STEMOntdekken en maken611612
Wiskunde4647
Aardrijkskunde1111
Natuurwetenschappen1010
Biologie0101
Chemie 0101
Fysica0101
Onderzoekscompetenties0001
Informaticawetenschappen0100
SPORTGezond leven2222
Sport2222
ECONOMIE6666
Economie en bedrijfswetenschappen4444
Logistieke en maritieme cases2222
Totaal aantal lesuren per week33333434

Lessentabellen onder voorbehoud.

Over deze opleiding

OVER DEZE OPLEIDING

De wereldeconomie schiet alle kanten uit. De ene week goed nieuws, de volgende week het omgekeerde. Prijzen stijgen soms sneller dan de toegelaten maximumsnelheid op de snelwegen. Globaliseren is een vies woord geworden. Niet presidenten maar CEO’s zijn de nieuwe wereldleiders geworden. Alles wordt duur, of wordt alles duurzaam? Staat de wereldeconomie op de drempel van ineenstorten? Of kneedt ze zichzelf naar een andere wereldorde die rondjes draait op bitcoins en geleid wordt door de Marc Zuckerbergs van deze wereld? Of evolueert ze naar een echt circulaire economie?

Wil jij niet enkel begrijpen wat er allemaal aan het gebeuren is in de economie rondom jou maar ook in de hele wereldeconomie? Wil jij de vinger aan de pols houden en kunnen uitleggen hoe het economische raderwerk echt in elkaar zit? Wil jij deel uitmaken van de wereldeconomie van de toekomst? Kies dan voor een economische studierichting.

Indien je meer nadruk wil leggen op het analyseren en berekenen… en denk je tegelijkertijd al aan hogere studies zoals (toegepaste) economische wetenschappen of handelswetenschappen, opteer dan voor extra uren wiskunde in je lessenpakket. Dan zit je in de richting Economie-Wiskunde op je plaats.

Ben je echter iemand die, waar op de wereld hij/zij zich ook bevindt, wil kunnen meepraten met de economische trends ter plaatse. Of wil je zelf vlot kunnen uitleggen waar het in de economische wereld om draait? Kies dan voor extra talen in je lessenpakket. Economie-Moderne Talen is dan de geknipte keuze voor jou.

LEERLINGENPROFIEL

Zowel de richting Economie-Wiskunde als de richting Economie-Moderne Talen is opgebouwd uit twee componenten. Dat betekent dat je interesse moet hebben in beide onderdelen.

In de economische component ben je bereid je verder te verdiepen in theorieën die uitleg geven over de werking van de economische wereld. Daarnaast is het ook noodzakelijk dat je je verder wil verdiepen in boekhouden en een aantal bedrijfseconomische aspecten.

Aangezien je in een stad studeert met een grote internationale activiteit, wordt er ook van je verwacht dat je je eveneens wil toeleggen op internationale handelsrelaties en logistieke activiteiten in de bedrijfswereld.

 

NA DEZE OPLEIDING

De beide richtingen Economie-Wiskunde en Economie-Moderne Talen zijn studierichtingen uit de doorstroomfinaliteit. Dit betekent dat we er van uitgaan dat je verder studeert voor een bachelor- en/of masteropleiding. Opleidingen zoals (Toegepaste) Economische Wetenschappen, Handelsingenieur, Handelswetenschappen en Bedrijfsmanagement zijn opleidingen die aansluiten bij deze studierichtingen. Ook niet-economische studierichtingen kunnen. Je hebt immers een goede en ruime basiskennis opgebouwd.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven