Economie – Wiskunde of Moderne Talen

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren Wiskunde / Talen
Nederlands4
Nederlands Plus1
Frans3 / 4
Engels2 / 3
Spaans of Duits0 / 2
Wiskunde7 / 3
Aardrijkskunde1
Geschiedenis2
Levensbeschouwelijke vakken2
Lichamelijke opvoeding2
Biologie1 / 0
Chemie1 / 0
Fysica1 / 0
Natuurwetenschappen0 / 2
Economie4
Economie recht1 / 2
Logistieke en maritieme cases1
Totaal aantal lesuren per week33

Lessentabellen onder voorbehoud.

Over deze opleiding

De wereldeconomie schiet alle kanten uit. De ene week goed nieuws, de volgende week het omgekeerde. Prijzen stijgen soms sneller dan de toegelaten maximumsnelheid op de snelwegen. Globaliseren is een vies woord geworden. Niet presidenten maar CEO’s zijn de nieuwe wereldleiders geworden. Alles wordt duur, of wordt alles duurzaam? Staat de wereldeconomie op de drempel van ineenstorten? Of kneedt ze zichzelf naar een andere wereldorde die rondjes draait op bitcoins en geleid wordt door de Marc Zuckerbergs van deze wereld? Of evolueert ze naar een echt circulaire economie?

Wil jij niet enkel begrijpen wat er allemaal aan het gebeuren is in de economie rondom jou maar ook in de hele wereldeconomie? Wil jij de vinger aan de pols houden en kunnen uitleggen hoe het economische raderwerk echt in elkaar zit? Wil jij deel uitmaken van de wereldeconomie van de toekomst? Kies dan voor een economische studierichting.

Indien je meer nadruk wil leggen op het analyseren en berekenen… en denk je tegelijkertijd al aan hogere studies zoals (toegepaste) economische wetenschappen of handelswetenschappen, opteer dan voor extra uren wiskunde in je lessenpakket. Dan zit je in de richting Economie-wiskunde op je plaats.

Ben je echter iemand die, waar op de wereld hij/zij zich ook bevindt, wil kunnen meepraten met de economische trends ter plaatse. Of wil je zelf vlot kunnen uitleggen waar het in de economische wereld om draait? Kies dan voor extra talen in je lessenpakket. Economie-moderne talen is dan de geknipte keuze voor jou.

Wat na deze opleiding?

De beide richtingen Economie-wiskunde en Economie-moderne talen zijn studierichtingen uit de doorstroomfinaliteit. Dit betekent dat we ervan uitgaan dat je verder studeert voor een bachelor- en/of masteropleiding. Opleidingen zoals (toegepaste) economische wetenschappen, handelsingenieur, handelswetenschappen en bedrijfsmanagement zijn opleidingen die aansluiten bij deze studierichtingen. Ook niet-economische richtingen kunnen. Je hebt immers een goede en ruime basiskennis opgebouwd.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven