Economie – Wiskunde

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

VakkenLesuren
Nederlands4
Nederlands Plus1
Frans3
Engels2
Wiskunde7
Aardrijkskunde1
Geschiedenis2
Levensbeschouwelijke vakken2
Lichamelijke opvoeding2
Biologie1
Chemie1
Fysica1
Economie4
Economie recht1
Logistieke en maritieme cases1
Totaal aantal lesuren per week33

Over deze opleiding

Deze studierichting wordt interactief benaderd. Je besteedt veel aandacht aan de algemene economie en sociale economie. Je bestudeert de goederenmarkt, de arbeidsmarkt en het economisch model.

In onze school bieden wij twee opties aan: de optie Moderne Talen en de optie Wiskunde. Hierbij komt het denken in al zijn aspecten ruim aan bod. De optie wiskunde is van een hoog niveau. Je krijgt er onder andere de deelvakken algebra en meetkunde. We besteden veel aandacht aan de diversiteit binnen de moderne economische wereld en streven naar een balans tussen theorie en praktijk. Ook talen zijn van groot belang, gezien de sterke geglobaliseerde samenleving.

Leerlingenprofiel

Leerlingen kiezen deze richting omwille van hun belangstelling voor bedrijven, handel en de financiële wereld. Ze moeten er zich van bewust zijn dat dit een doorstroomrichting is. Dit wil zeggen dat de vorming gericht is op een vervolgstudie in het hoger onderwijs en niet op de arbeidsmarkt of een tewerkstelling op 18 jaar. Na deze studierichting kun je doorstromen naar de hogeschool of de universiteit. Mogelijke studiekeuzes zijn: Toegepaste economische wetenschappen, Handelsingenieur, Accountancy en fiscaliteit, International businessmanagement en andere economische studierichtingen.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven