Economie extra Wiskunde

Een richting voor jou?

VakkenLesuren 4de jaar
Levensbeschouwelijke vakken2
Nederlands4
Frans3
Engels3
Wiskunde5
Aardrijkskunde1
Geschiedenis2
Biologie1
Chemie2
Fysica2
Lichamelijke opvoeding2
Informatica1
Economie4
Totaal aantal lesuren per week32

Lessentabellen zijn nog onder voorbehoud.

Over deze opleiding

In de lessen aardrijkskunde heb je geleerd dat de wereld rond de zon draait. Maar die wereld zelf, die draait vooral om veel geld!

Je betaalt huurgeld voor je woning, geld voor een schooluitstap of hobby en ook naar de dokter of tandarts gaan, is niet gratis. Stap je op de tram, de bus of de trein dan moet je een ticket kopen of je abonnement laten zien, dat ook weer geld heeft gekost. Soms moet je geld betalen om op een autosnelweg te mogen rijden (péage) of extra belastingen als jouw auto niet aan de laatste milieunormen voldoet. De bank vraagt zelfs geld aan jou als je geld wil lenen, of geeft een beetje geld als je bij hen spaart. In het nieuws zie je weleens een of andere persoon verschijnen omdat die smeergeld aannam om een dubieus figuur te helpen. En wat te denken van de topvoetballers die astronomische geldbedragen verdienen, per minuut?! Geld is overal!

Wat gebeurt er trouwens met het 20 eurobiljet dat je deze middag uitgaf in een broodjesbar? De klant na jou kreeg het biljet misschien in handen als wisselgeld… en deed er later die dag een volgende aankoop mee, enzovoort. Waar zou dat biljet vanavond zijn beland?

Bij de bank? Maar wat doet die bank met dat biljet? Bewaren? Of net niet? En dan is er nog zoiets als de Europese Centrale Bank. Wat is dat nu weer? Naast dat ‘gewone’ geld heb je misschien ook al eens gehoord van bitcoins, of van beleggers op de beurs, aandelen, wisselkoersen, handelsoorlogen…

Wil jij weten hoe de wereld ECHT draait? Dan is economie wiskunde een richting voor jou!

Wat na deze opleiding?

Start je volgend schooljaar 2021-2022 in het vierde jaar? Dan kan je het accent leggen op wat extra wiskunde of wat extra talen. Economie is immers graag met cijfers bezig zijn en we kijken natuurlijk ook over de grenzen heen!

In de derde graad kan je beslissen om verder te gaan in de richting economie-wiskunde of economie-moderne talen.

De richting economische wetenschappen is een doorstroomrichting. Na de derde graad kan je dus verder studeren aan de hogeschool of de universiteit (bijvoorbeeld een bachelor economische wetenschappen of handelswetenschappen).

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?