Biotechnologische en chemische STEM wetenschappen

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLesuren per week 5de jaarLesuren per week 6de jaar (2024-2025)
TAALLeren en communiceren98
Nederlands54
Frans22
Engels22
MENSSamenleven en de wereld begrijpen55
Geschiedenis22
Levensbeschouwing22
Filosofie10
Economische en financiële competenties01
STEMOntdekken en maken66
Wiskunde45
Aardrijkskunde11
Informatica wetenschappen10
SPORTGezond leven22
Sport22
WETENSCHAPPEN1012
Biologie32
Chemie23
Fysica23
STEM33
Onderzoekscompetenties01
Totaal aantal lesuren per week3232

Lessentabellen onder voorbehoud.

Over deze opleiding

Elektrische Tesla’s die geruisloos door de stad kruisen, een landing op Mars, covidvaccins, AI of 5G … Ontwikkelingen die er maar komen door samenwerking tussen verschillende vakgebieden. Een interdisciplinaire aanpak noemen we dat. Zoek jij graag naar creatieve oplossingen om de klimaatverandering of de overbevolking aan te pakken? Denk jij graag mee over antwoorden op het fileleed of de ongelijke verdeling van voedsel? Trek je labojas maar aan en schrijf je in! De erlenmeyers en petrischalen liggen op jou te wachten.

Biotechnologische en chemische STEM wetenschappen is jouw ding! In deze studierichting breng je de aangeleerde theorie meteen in praktijk. Wij bieden je niet alleen extra lesuren natuurwetenschappen, maar ook een uitgebreid pakket STEM. Zo krijg je de kans om onderzoek te voeren in onze labo’s. STEM daagt je uit om problemen vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken.

Leerlingenprofiel

De natuur verwondert je keer op keer en je bent op zoek naar duidelijke antwoorden. Een wetenschapper is nieuwsgierig en leergierig. Heb je het in je om systematisch en nauwkeurig te werken? Neem je de tijd voor een minutieuze analyse? Misschien ben jij dan wel een nieuwe Newton (je weet wel, die van die appel) en is deze studierichting echt iets voor jou!

Biotechnologische en chemische STEM wetenschappen is een doorstroomrichting. De studierichting is gericht op een vervolg in het hoger onderwijs, niet op de arbeidsmarkt.

 

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?