Biotechnologische STEM wetenschappen

Misschien is deze opleiding iets voor jou?

ClustersVakkenLesuren 3de jaarLesuren 4de jaar (2024-2025)
TAALLeren en communiceren1010
Nederlands44
Frans33
Engels33
MENSSamenleven en de wereld begrijpen66
Geschiedenis22
Levensbeschouwelijke vakken22
Toegepaste Informatica10
Actief Wereldburgerschap11
Kunst en Cultuur01
STEMOntdekken en maken98
Wiskunde44
Aardrijkskunde11
Biologie11
Fysica11
Chemie11
Informatica wetenschappen10
SPORTGezond leven22
Lichamelijke opvoeding22
RICHTINGSPECIFIEKE VAKKENBiotechnologische STEM-wetenschappen56
Natuurwetenschappen (Biologie, chemie en fysica)33
STEM23
TALENTVerkennen, verdiepen en versterken11
Leeratelier11
Totaal aantal lesuren per week3333

Deze lessentabellen zijn geldig voor leerlingen die starten in het 3e en 5e middelbaar. Leerlingen die naar het 4e of 6e middelbaar gaan, krijgen nog les volgens de oude lessentabellen.

Over deze opleiding

Elektrische Tesla’s die geruisloos door de stad kruisen, een landing op Mars, covidvaccins, AI of 5G … Ontwikkelingen die er maar komen door samenwerking tussen verschillende vakgebieden. Een interdisciplinaire aanpak noemen we dat. Zoek jij graag naar creatieve oplossingen om de klimaatverandering of de overbevolking aan te pakken? Denk jij graag mee over antwoorden op het fileleed of de ongelijke verdeling van voedsel? Trek je labojas maar aan en schrijf je in! De erlenmeyers en petrischalen liggen op jou te wachten.

 

Biotechnologische STEM wetenschappen is jouw ding! In deze studierichting breng je de aangeleerde theorie meteen in praktijk. Wij bieden je niet alleen extra lesuren natuurwetenschappen, maar ook een uitgebreid pakket STEM. Zo krijg je de kans om onderzoek te voeren in onze labo’s. STEM daagt je uit om problemen vanuit verschillende invalshoeken aan te pakken.

 

Leerlingenprofiel

De natuur verwondert je keer op keer en je bent op zoek naar duidelijke antwoorden. Een wetenschapper is nieuwsgierig en leergierig. Heb je het in je om systematisch en nauwkeurig te werken? Neem je de tijd voor een minutieuze analyse? Misschien ben jij dan wel een nieuwe Newton (je weet wel, die van die appel) en is deze studierichting echt iets voor jou!

 

Biotechnologische STEM wetenschappen is een doorstroomrichting. De studierichting is gericht op een vervolg in het hoger onderwijs, niet op de arbeidsmarkt.

STEM-label

We willen leerlingen van onze wetenschappelijke richtingen vormen tot wetenschappelijke ondernemers van morgen. Ondernemers die geconfronteerd worden met de voordelen en uitdagingen van de globalisering. Daarom zijn we trots op het Europees erkende STEM-label ‘PROFICIENT’ dat we hebben behaald. Het garandeert onze leerlingen wetenschappen dat ze STEM-onderwijs op maat krijgen op een moderne, actieve, inspirerende en baanbrekende wijze in nauwe samenwerking met de Antwerpse
bedrijfswereld.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven