Bedrijfsorganisatie (5de jaar)

MISSCHIEN IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?

ClustersVakkenLesuren 5de jaarLesuren 6de jaar
TAALLeren en communiceren1010
Nederlands44
Frans32
Engels32
MENSSamenleven en de wereld begrijpen44
Geschiedenis21
Levensbeschouwing22
Economische en financiële competenties01
STEMOntdekken en maken45
Wiskunde32
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen02
SPORTGezoend leven22
Sport22
HANDEL1417
Bedrijfswetenschappen22
Economie22
Logistieke en maritieme cases22
Toegepaste economie oefenfirma:
Oefenfirma boekhouden 33
Oefenfirma HR 22
Oefenfirma Sales 22
Toegepaste informatica11
Stage03
Totaal aantal lesuren per week3537

Over deze opleiding

Supermarkten voeren een prijzenoorlog, op elke internetpagina verschijnen ongewenste advertenties, je bent verplicht om reclameboodschappen te bekijken, op straat krijg je te pas en te onpas een flyer toegestoken… Ondernemingen lijken wel in een bokswedstrijd verzeild geraakt waarin er gevochten wordt om elke klant! Zal alleen de categorie van de zwaargewichten overleven? Nemen grote ketens alles over? Is er geen plaats meer voor een kleinschalige onderneming? Zeker en vast wel!

Bedrijven komen en bedrijven gaan, maar hoe kan jouw bedrijf tussen al die andere blijven bestaan? Jaarlijks worden er in ons land duizenden bedrijven en bedrijfjes gestart. Wil jij één van hen worden? Wil jij weten waarom je niet bang moet zijn van elke nieuwe concurrent die opduikt? Hoe kan jij financieel alles onder controle houden? Hoe kan jij alles netjes in een boekhouding gieten? Kies dan voor de richting Bedrijfsorganisatie. We gaan er op zoek naar jouw “unique selling point”.

WAT NA DEZE OPLEIDING?

De studierichting Bedrijfsorganisatie is een richting met dubbele finaliteit. Je kan onmiddellijk aan de slag gaan. Indien je jezelf nog niet voldoende gewapend vindt om een onderneming te starten, dan heb je sowieso een voldoende grote basisopleiding gekregen om onmiddellijk de stap te zetten naar de bedrijfswereld en aan de slag te gaan als zelfstandige of als werknemer.

Je kan ook kiezen voor hogere studies. Een bacheloropleiding zoals Bedrijfsmanagement (met daarbinnen diverse opties) ligt in de lijn van de studierichting Bedrijfsorganisatie. Ook diverse graduaatsopleidingen zijn mogelijk.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven