Bedrijfsorganisatie

MISSCHIEN IS DEZE OPLEIDING IETS VOOR JOU?

ClustersVakkenLesuren 5de jaarLesuren 6de jaar
TAALLeren en communiceren1010
Nederlands44
Frans32
Engels32
MENSSamenleven en de wereld begrijpen44
Geschiedenis21
Levensbeschouwing22
Economische en financiële competenties01
STEMOntdekken en maken45
Wiskunde32
Aardrijkskunde11
Natuurwetenschappen02
SPORTGezond leven22
Sport22
HANDEL1417
Bedrijfswetenschappen22
Economie22
Logistieke en maritieme cases22
Toegepaste economie oefenfirma:
Oefenfirma boekhouden 33
Oefenfirma HR 22
Oefenfirma Sales 22
Toegepaste informatica11
Stage03
Totaal aantal lesuren per week3537

Over deze opleiding

OVER DEZE OPLEIDING

Supermarkten voeren een prijzenoorlog, op elke internetpagina verschijnen ongewenste advertenties, je bent verplicht om reclameboodschappen te bekijken, op straat krijg je te pas en te onpas een flyer toegestoken… Ondernemingen lijken wel in een bokswedstrijd verzeild geraakt waarin gevochten wordt om elke klant! Zal alleen de categorie van de zwaargewichten overleven? Nemen grote ketens alles over? Is er geen plaats meer voor een kleinschalige onderneming? Zeker en vast wel!

Bedrijven komen en bedrijven gaan, maar hoe kan jouw bedrijf tussen al die andere blijven bestaan? Jaarlijks worden er in ons land duizenden bedrijven en bedrijfjes gestart. Maar dat is slechts het begin. Hoe zorg je er voor dat je bedrijf geen schrik moet hebben als een nieuwe concurrent opduikt? Hoe zorg je dat potentiële werknemers in de rij staan om bij jou te mogen komen werken? Hoe kan jij financieel alles onder controle houden? Hoe kan jij alles netjes in een boekhouding gieten? Met andere woorden: hoe zorg jij er voor dat iedereen opkijkt naar jouw bedrijf? Kies dan voor de richting Bedrijfsorganisatie. We gaan er op zoek naar jouw “unique selling point”.

LEERLINGENPROFIEL

Deze studierichting richt zich naar leerlingen die een praktisch inzicht hebben en tevens vrij grote hoeveelheden theoretische leerstof kunnen verwerken.

De leerling heeft interesse in het werken met cijfers (boekhouden) en het omgaan met mensen. Dit kan gaan over klanten (sales) of werknemers (human resources). Je kan dus nauwkeurig werken en bent bereid aan je sociale vaardigheden te werken.

Aangezien je in een stad studeert met een grote internationale activiteit, wordt er ook van je verwacht dat je je eveneens wil toeleggen op internationale handelsrelaties en logistieke activiteiten in de bedrijfswereld.

 

NA DEZE OPLEIDING

De studierichting Bedrijfsorganisatie is een richting met dubbele finaliteit. Je kan onmiddellijk in een onderneming aan de slag te gaan of er zelf eentje starten. Indien je jezelf nog niet voldoende gewapend vindt, dan heb je sowieso een goede basisopleiding gekregen om te kiezen voor hogere studies. Een bacheloropleiding zoals Bedrijfsmanagement (met daarbinnen diverse opties) ligt in de lijn van de studierichting Bedrijfsorganisatie. Ook diverse graduaatsopleidingen zijn mogelijk.

Interesse in deze opleiding? Schrijf je dan nu in!

Inschrijven

Misschien is deze opleiding ook iets voor jou?