Enveloppe 2020

Op zaterdag 13 februari 2021 zullen de leerlingen Toerisme van het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen bezoekers gidsen in kunstgalerij ‘Insight’ (Lange Herentalsestraat 29, Antwerpen). Wegens de coronamaatregelen, zullen de leerlingen voor het eerst sinds een jaar een buitenschoolse opdracht kunnen uitvoeren om zo hun eindtermen te behalen!

Bijzonder is dat leerlingen van het GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen de bezoekers zullen ontvangen en begeleiden in volle coronatijd. Het is voor hen een unieke gelegenheid om hun aangeleerde vaardigheden te toetsen aan de realiteit. Wegens COVID-19 zijn immers alle stages en werkplekmomenten niet kunnen doorgaan. De leerlingen hebben samen met de kunstenaar en hun leraars een creatief en interactief draaiboek 2.0. opgesteld. Zo kunnen ze  op een coronaveilige manier de bezoekers doorheen de kunstwerken te loodsen. Of hoe het gewone zich keert in het bijzondere.

Ruth(leerlinge): “ Al een jaar doen we ons best om ons te houden aan de regels en al een jaar heb ik enkel contact met mijn familie en enkele klasgenoten. Het voelt raar aan om plots mensen te gidsen, eigenlijk ben ik nu al wat nerveus.”

 Inge Berger (lerares): “De leerlingen kijken er naar uit om terug de draad op te nemen. Zelf ben ik ook blij omdat we eindelijk op de werkplek onze eindtermen kunnen behalen. Je wil als leraar je leerplan realiseren en de leerlingen de best mogelijke opleiding geven. En dit mooie project brengt dus eigenlijk hoop, zoals kunst altijd hoop brengt in bange dagen”

Karin Heremans (directie): “Het werk van Boy & Erik Stappaerts sluit mooi aan bij het beleid van onze school waar kunst en cultuur een belangrijke rol spelen. Zie www.athenasyntax.org. In deze uitdagende tijden werkt kunst als een sublimerende factor om moeilijke thema’s bespreekbaar te maken.

Deze gidsopdracht is letterlijk een leer-en leefschool voor onze leerlingen. Immers, in dit kunstwerk verbindt Boy & Erik Stappaerts op een verbluffende manier wiskunde, wetenschap en digitale tools aan actualiteit, emoties en verbeelding. Als extra troef kunnen zowel leerlingen als bezoekers via een interactieve tool hun eigen mens- en wereldbeeld vorm geven. Een zalf doch ook een spiegel voor de door corona opgejaagde ziel.   

U bent van harte welkom om u door onze leerlingen door het kunstwerk te laten gidsen en met hen over hun ervaringen in coronatijd te praten.

Gegevens contactpersoon: Karin Heremans  – Directie GO! Koninklijk Atheneum Antwerpen – tel: 0497/44.78.37 – karin.heremans@atheneumantwerpen.be

Enveloppe 2020:
In een vitrinegalerie in de Lange Herentalsestraat in Antwerpen bouwt beeldend kunstenaar Boy & Erik Stappaerts (BES) een omvattende 3d-interface op waarmee hij in de eerste plaats een dwarsdoorsnede zichtbaar maakt van het oeuvre dat hij de voorbije decennia heeft ontwikkeld. Meer over deze inspirerende kunstenaar en zijn werken vindt u terug in bijlage.

Boy & Erik Stappaerts – ‘Enveloppe 2020’ – Officiële inhuldiging: 13.02.2021 tot en met 13.03.2021 @ inSight, A Studio Window by Wendy Krochmal – Lange Herentalsestraat 29, 2018 Antwerpen – be@boyerik-stappaerts.be

 

Bekijk ook het artikel in de Gazet van Antwerpen!

Keer terug naar het nieuwsoverzicht.