Athena-syntax gaat graag de uitdaging aan om de leerlingen van het 6de jaar te laten participeren in het IOBP of interactive Object & background platform van het Boy&Erik Stappaerts Institute. Hiervoor zullen ze een dagboek-blog moeten bijhouden van hun emoties.
Tijdens deze eerste sessie maakten de leerlingen kennis met de kunstenaar en zijn BACKGROUNDS. Vervolgens moesten ze zelf een BACKGROUND kiezen en hiermee aan de slag gaan.

In januari staat een tweede sessie op het programma. We kijken er alvast naar uit om Boy&Erik Stappaerts opnieuw te mogen verwelkomen!

Athena-syntax is een intern schoolprogramma van het Antwerps Koninklijk Atheneum. Het biedt de leerlingen van de middelbare school de kans om creatieve zelfexpressie te verkennen en hun eigen filosofisch, religieus en wetenschappelijk denken vorm te geven door middel van een interculturele dialoog. De sociaaleconomische en culturele achtergrond van veel leerlingen kan ertoe leiden dat de wereld van de kunst braakliggend terrein blijft. Na de eerste twee jaar van het secundair onderwijs wordt kunst en cultuur projectmatig aangeboden. Athena-syntax gaat op een creatieve manier om met noties van identiteit en organiseert workshops met een open karakter, begeleid door een professionele kunstenaars. Zij geven leerlingen de ruimte om hun eigen en elkaars identiteit te ervaren via het medium kunst.

Meer informatie: www.athenasyntax.org

Keer terug naar het nieuwsoverzicht.